Книжарница за християнска литература Анджело Ронкали

Вход Регистрация

Описание

Сп.

Сп. "Християнство и култура", бр. 129

Раздел:
ISBN: 1311-9761
страници: 114
корица: Мека

Отстъпка - 2.00 лв.
5.00 лв.
Дебатът за Истанбулската конвенция и споровете около нея са в центъра на новия 129 брой на сп. „Християнство и култура“. Миряна Маламин-Сирийски, социален експерт, настоява в отговор на въпросите на списанието, че „битката трябва да е за души, не за документи“, докато адвокат Невена Стефанова твърди, че „Конвенцията създава проблеми, а не ги решава“.
 
 
Богословът Пламен Иванов търси изход от вечните опозиции в спора – Изток-Запад и ляво-дясно в липсващата мисионерска политика на БПЦ, а статията на кардинал Андре Вен-Троа е размисъл чрез опита на Франция за проблемите „семейство и общество“.
 
 
 „Хората знаят за Великия пост, но не познават Христос“, заявява в интервю за броя игумен Пьотър Мешчеринов, а Димитрина Чернева описва „дара на дядо Добри“.
 
 
Немският социолог Ханс Йоас вдига завесата над новата си книга „Властта на свещеното“, а Лари Гудстайн прави портрет на Били Греъм, покойния телеевангелист, изпълвал стадиони и съветвал президенти.
 
 
В рубриката „нови книги“ може да прочетете откъс от „Дневници“ на Българския патриарх Кирил и представянето на Деян Кюранов на книгата на Василий Гросман „Всичко тече“.
 
 
Броят е илюстриран с творби на Микеланджело Буонароти.

Най-продавани

Приятели: