Книжарница за християнска литература Анджело Ронкали

Вход Регистрация

Описание

Лето Господне (април - юни)

Лето Господне (април - юни)

Димитър ПЕТКАНОВ

Раздел:
корица: Мека

11.90 лв.
Лето Господне е сборник, който ще бъде издаден в четири части. Едно издание, което ще ви впечатли веднага щом го отворите.
 
 
Отец Димитър е упражнявал доста плодотворна писателска дейност. Той бил надарен като своя брат, писателя Константин Петканов. Малко от това, което е писал – в проза и поезия, е било издадено през годините под псевдонима Димитър Тополин. Пише както проза (разкази, спомени, свидетелства), така и поезия – поеми, оди, сонети. Най-голямата му творба, Лето Господне (отклик на автора върху Жития на светиите и големите християнски празници), е поетичен алманах за всички дни на годината, съдържащ над 1200 стихотворения. Неговото творчество е особено ценно за читателя като свидетелство за дълбока и жива вяра, на откритост и честност при всички житейски обстоятелства.
 
 
"Живял съм, служил съм, тъй както ме е учила премъдростта Божия, просветила живота ми с лъчите си; и за да бъде животът ми пълен, съм се постарал да дам словесен израз на всичко онова, което ме е вълнувало, радвало и изпълвало с творчески пориви..."
 
Димитър поп Николов Петканов

Най-продавани

Приятели: