Книжарница за християнска литература Анджело Ронкали

Вход Регистрация

Описание

Катехезис на Католическата Църква

Катехезис на Католическата Църква

Раздел: Богословие
формат: 70х100/16
страници: 944
корица: Твърда

Цена : 10.00 лв. / няма наличност

Всеки катехизис трябва да представя вярно и органично свързано учението на Свещеното Писание, на живото Предание на Църквата, на Учителната власт, както и духовното наследство но Отците на Църквата, за да се познаят по- добре християнските тайни и да се съживи вярата на Божия народ. Той трябва да държи сметка за развитието на учението, което Светият Дух е откривал на Църквата в течение на времената. Той трябва също така да помогне да бъдат осветлени със светлината на вярата новите ситуации и проблеми, които не са били поставяни в миналото.

 

Катехизисът на Католическата църква, от една страна приема "стария" традиционен ред, като подрежда съдържанието в четири части: Верую; Светата литургия с тайнствата на преден план; Християнският начин на живот, изложен въз основа на десетте заповеди, и накрая, Християнската молитва. Същевременно съдържанието често се излага по "нов" начин, за да отговори на търсенията на нашата епоха. Четирите части са свързани помежду си: Християнската тайна е обект на вярата (част първа); тя се отслужва и предава в литургичните действия (част втора); присъства, за да осветли и подкрепи Божиите чеда в техните действия (част трета); тайната е основана на нашата молитва, чийто висш израз "Отче наш" определя обекта на нашето искане, на нашата възслава и нашето застъпничество.

 

При четенето на Катехизиса на Католическата църква можем да доловим удивителното единство на Божията тайна и Божия план за спасение, както и средищното място на Исус Христос, Единственият Син Божи, изпратен от Отца, станал човек чрез Светия Дух в утробата на Пресветата Дева Мария, за да стане наш Спасител. Умряп и възкръснал, Той винаги присъства в Своята Църква и най-вече в тайнствата; Той е извор на вярата, образец на християнско поведение и Учител на нашата молитва.

Новини

Абонамент за списание

Най-продавани

Приятели: