Книжарница за християнска литература Анджело Ронкали

Вход Регистрация

Описание

Брат Франциск

Брат Франциск

Жюлиен ГРИЙН

Раздел: Светци и Жития
ISBN: 978-954-9992-27-4
формат: 15,5 x 24
страници: 368
корица: Мека

Отстъпка - 7.00 лв.
15.00 лв.
Св. Франциск се ражда в края на XII в. в едно малко средновековно градче - Асизи и то във време, когато цяла Италия е раздирана от непрестанни войни. Той израства в годините преди Третия кръстоносен поход, в епоха, когато, по думите на неговия биограф Жюлиен Грийн, „съдбата се колебае между щастието и нещастието, все едно в очакване на нечия поява”. Младият Франческо ди Бернардоне познава удоволствията и разкоша, които може да му предложи земният живот. Той мечтае да стане благородник и рицар. Ала Някой друг го очаква.
 
 
Някой, чиято любов е по-силна от оръжията, титлите и мирската суета. Бог открива на Франческо своята любов, явявайки му се в образа на бедния Христос, като го превръща в Бедняка Франциск. Книгата на Жюлиен Грийн „Брат Франциск” (1983) е една от най- проникновените биографии на светеца от Асизи, защото с неподражаемо писателско майсторство извайва образа на Франческо ди Бернардоне от плът и кръв - на човека, познал Бога чрез Дамата Бедност и променил света чрез своята любов.
 
 
Жюлиен Грийн (1900-1998) е френски писател от американски произход. Той е член на Френската академия, автор на множество романи и пиеси, един от големите християнски автори на ХХ в. На българския читател вече е познат неговият уникален дневник „Към Невидимото” (1943-1997) – мащабно свидетелство за начина, по който една душа изживява отреденото й време.

Новини

Абонамент за списание

Най-продавани

Приятели: