Книжарница за християнска литература Анджело Ронкали

Вход Регистрация

Описание

Бъдещи мъже

Бъдещи мъже

Дъглас УИЛСЪН

Раздел: За деца и младежи
ISBN: 978-954-407-373-2
страници: 160
корица: Мека

9.90 лв.

Колкото и стресиращо да звучи това за нас, нашите момчета са бъдещи мъже.

 

Когато Теодор Рузвелт водел неделното училище, една неделя се появило момче с насинено око. То признало, че е участвало в сбиване и то в неделя. Момчето обяснило на бъдещия президент, че едно по-голямо момче е притеснявало сестра му и затова е трябвало да се бие. Рузвелт му казал, че е постъпил напълно в реда на нещата и дори му подарил един долар. Енорийският съвет сметнал това за твърде неприемливо и поради тази причина освободил своя темпераментен учител. Каква загуба.

 

Неверието не може да погледне под повърхността. Неверието потушава; вярата обучава. Вярата взема момчето настрана и му обяснява, че тази част от неговото дело е добра, но другата част пречи на доброто дело. „Ето как можеш да го направиш по-добре следващия път”.

 

Когато търсим в Писанието модела за мъжественост, който трябва да поставим пред нашите синове, ние ще видим как той е съвършено проявен в живота на Господ Исус Христос. Той е Този, Който поставя пред нас съвършения модел за приятелство, смелост, вярност и почтеност.

Новини

Абонамент за списание

Най-продавани

Приятели: