Книжарница за християнска литература Анджело Ронкали

Вход Регистрация

Описание

Православната вяра и живот

Православната вяра и живот

свещ. доц. д-р Стоян ЧИЛИКОВ

Раздел: Вяра и живот
страници: 195
корица: Мека

10.00 лв.
Книгата на свещ. Стоян Чиликов идва в отговор на размишленията му като пастир относно това, защо църквите са празни и християнската нравственост и православният етос остават само в книгите на християнска тематика?
 
 
В неговия отговор е отправена покана към съвременния човек: „ела и виж“; вкуси от Христос, влез в Църквата, живей в нейните тайнства, научи се да обичаш, да даваш и да се молиш, тогава от опит ще разбереш как в богообщението се раждат истините на вярата.
 
 
„Православната вяра и живот“ въвежда читателя в основни вероучителни истини на православната християнска вяра – отношението християнска вяра и религия, Бог и човек, догматът за Света Троица, Иисус Христос, св. Богородица. В книгата може да откриете изяснение на църковните тайнства и литургията; духовният опит и борбата със страстите; блаженствата и църковните празници.
 
 
Отец Стоян Илиев Чиликов е свещеник в храм “Св. Георги” в кв. Дървеница, София, доцент при катедрата по Теология на Философско- историческия факултет на ПУ “Паисий Хилендарски”. Специализирал е в Московската духовна академия, Латеранския Университет в Рим и в Солунския Университет “Аристотел”.

Новини

Абонамент за списание

Най-продавани

Приятели: