Книжарница за християнска литература Анджело Ронкали

Вход Регистрация

Описание

Света Мария Магдалена де Паци

Света Мария Магдалена де Паци

Киара ВАШАВЕО

Раздел: Светци и Жития
ISBN: 978-954-9992-71-7
страници: 202
корица: Мека

Отстъпка - 2.00 лв.
8.00 лв.

Света Мария Магдалена от Флоренция (1566 - 1607) е била жена, способна да приеме предизвикателството да вярва, да се уповава на Исус  от Назарет във време, в което били големи отворените въпроси по отношение на различни елементи от църковната действителност.

 

Да възстанови историческата значимост на една жена, на нейните мечти и идеали, но и на усилието, което тя положила, за да остане вярна на направения избор - това е намерението на тази биография, изведена в светлината на последните проучвания, въз основа на думите на мистичката кармилитка, събрани и предадени от нейните сестри; уникален документ във флорентинския "сребърен период" от XVI век.

 

Произхождаща от знатна благородническа фамилия - Де Паци, които напразно опитвали да се противопоставят на Медичите в антидемократичното течение от 1478 г. - Мария Магдалена заложила на карта собственото си призвание на християнка, за да може Църквата да се обнови, завръщайки се към Евангелието без по-нататъшни терзания.

 

Но за нея е присъщ и пророчески изказ, подхранван от Писанието и разкрит в нейните "Lettere sul rinnovamento della Chiesa", които очакват все още да бъдат открити и чути като слова на жена, която не се е ограничила до изказванията, а е оползотворила съществуването си, за да може  и по нейно време Словото да се въплъти. На хълмовете на Кареджи нейните сестри пазят и до днес нейните мощи и живото й свидетелство.

Новини

Абонамент за списание

Най-продавани

Приятели: