Книжарница за християнска литература Анджело Ронкали

Вход Регистрация

Описание

Децата пишат на Бога

Децата пишат на Бога

Михаил ДИМОВ

Раздел: За деца и младежи
ISBN: 978-619-7151-01-1
страници: 90
корица: Мека

6.50 лв.

 

"Книгата "Децата пишат на Бога" е за всички, били то възрастни или деца. Възрастта тук няма значение, защото това е книга , обърната към Бога , следователно - към безсмъртната човешка душа.

 

Усмихвайте се, скъпи възрастни, на тези детски послания; изтръпвайте, плачете. Ако това е, което ви се случи, значи имате душа. И слава Богу за това. А вие дечица, по-често се обръщайте към Господа - така ще запазите в себе си човешкото."

                                                                               Михаил Димов

 

Тази в истинския смисъл на думата невероятна книга съдържа послания до Бога, избрани от писателя Михаил Димов измежду три хиляди отговори на ученици в латвийски рускоезични училища. Въпросите, който писателят задава на децата е "Какво би искал да разкажеш на Бога?" и "Какво би поискал от Бога?". За този своеобразен експеримент той се насочва към ученици на възраст между 6 и 10 годишна възраст, когато малкият човек все още гледа на света чисто, невинно, непредубедено, само чрез своето сърце; и именно това прави неговите отговори, разсъждения и заключения не само дълбоко затрогващи, но също и смиряващи за нас, възрастните, които, решили, че държим ключа от житейските загадки, за съжаление рядко гледаме на децата като на някого, от когото можем да почерпим знание, поука и насока. 

 

Изрази на малките мъдреци като "Аз вярвам в Теб, Господи, не само когато съм в църква.", "Защо не направиш така, че дъждът да вали с музика?", или пък "Пусни, моля те, баба при мен за Нова година." остават дълбоко и завинаги в нашите сърца.

 

Новини

Абонамент за списание

Най-продавани

Приятели: