Книжарница за християнска литература Анджело Ронкали

Вход Регистрация

Описание

Кръстопъти на времето

Кръстопъти на времето

Евелина ТОДОРОВА

Раздел: Художествена литература
ISBN: 978-954-8365-92-5
формат: 14x20
страници: 216
корица: Мека

20.00 лв.
Евелина Стефанова Тодорова е родена в София. Завършва висше образование в СУ „Св. Климент Охридски“ - специалност българска филология. По-късно се обучава във Франция - висш курс по френски език и цивилизация - Париж - Сорбона-IV.
 
 
Автор е на художествения превод от френски език на книгата „Псевдо“ от Емил Ажар (Ромен Гари). Превела е Йо Апел-Гери: „Бог, ангели, свидетели“ и ,Да постигнеш щастието си“, както и историческото изследване „Катари и тамплиери“ на Раймонда Резников.
 
 
През 2008 г. излиза романът й „Насрещни ветрове“, а през 2014г. - литературно-критическият сборник „Човекът в измеренията на времето“.
 
 
Третата ѝ книга „Кръстопъти на времето“ е полезна не само за онези, които живо се интересуват от маршрутите, но и за изследователите на историческите корени на днешни събития и взаимовръзки, за пътешествениците във времето и в собственото „аз". В тази така пъстра и шеметна картина на съвремието пътешествията между петте континента и контактите между хора от всички краища на земното кълбо се превръщат в нещо обичайно - сякаш неотменна необходимост в ритъма на XXI век. Незаменим помощник е в професионален аспект за екскурзоводи и туроператори; би спестила доста време и усилия, защото предлага нужната информация в синтезиран, интелигентно поднесен вид.
 
 
Евелина Тодорова е член на СБЖ и Асоциацията на екскурзоводите в България.

Новини

Абонамент за списание

Най-продавани

Приятели: