Книжарница за християнска литература Анджело Ронкали

Вход Регистрация

Описание

Поезия. Поучения. Писма

Поезия. Поучения. Писма

Св. Йоан КРЪСТНИ

Раздел: Светци и Жития
ISBN: 978-619-224-010-3
страници: 171
корица: Мека

Отстъпка - 2.00 лв.
8.00 лв.
Настоящото издание включва онази част от писменото наследство на Св. Йоан Кръстни, която може да се определи като „кратки текстове" и да се подели на три групи: поезия, поучения и писма.
 
Поезията му, благодарение на която той е признат за класик на испанската литература, съчетава в себе си прозренията на съзерцателя, изповедта на подвижника, учеността на богослова и чувствителността на артиста.
 
Поученията и писмата носят мъдростта на духовния ръководител, който говори  ясно, детайлно и проникновено за потребностите на аскетичния живот.
 
Същевременно текстовете, включени в изданието, се смятат за най-дорото въведение в мистиката на св. Йоан  Кръстни и имат безспорна биографична стойност, тъй като свидетелстват за вътрешните и външни събития в жизнения път на автора.
 
За разлика от четирите големи произведения на автора, кратките текстове като цяло се отличават със своята тясна обвързаност с конкретния живот на един монах, босоног кармилит, първопроходец на Реформирания Кармил, съвременник на възраждането на Католическата църква след Тридентския събор.

Новини

Абонамент за списание

Най-продавани

Приятели: