Книжарница за християнска литература Анджело Ронкали

Вход Регистрация

Описание

Християнство и култура, брой 125

Християнство и култура, брой 125

Раздел: Християнска периодика, Списания
ISBN: 1311-9761
страници: 116
корица: Мека

Отстъпка - 2.00 лв.
5.00 лв.
Проблемите на мира и войната са в центъра на новия 125 брой на сп. „Християнство и култура”. На тази тема е и разговорът на френския социолог Доминик Волтон с папа Франциск, откъс от новоизлязлата книга „Политика и общество”. На „православната ИДИЛ” и скандалите около филма „Матилда” в Русия е посветен текстът на Александър Солдатов, а либералният ислямски теолог Абдел Хаким Урги в интервю в списанието заявява: „Искаме реформа в исляма”.
 
 
В броя можете още да прочетете статията на Филип Димитров „Размисли по въпроса за ранното датиране на Евангелието на Йоан”, проповедта на архим. Захариас „Благодарението като аскетически метод”, изнесена на Седмицата на православната книга във Варна, както и статията на Уилфред Макклей „Необяснимото постоянство на чувството на вина”.
 
 
На „500 години Реформация” са посветени текстовете на Вениамин Пеев за „началото на Реформацията: въпроси и отговори”, както и на Мартин Илерт за „двете гледища в отношението Православие и Реформация”.
 
 
Статията на княз Иларион Василчиков пък ни връща към стогодишнината от Поместния събор на Руската православна църква (1917-1918 г.). В рубриката „Размисли” са публикувани „Кратките есета за размисъл и молитва” на Калин Михайлов. Броят е илюстриран с картини и фотографии, представени в изложбата „Храмът, времето и ние. Базиликата „Св. София” в Музея за история на София.

Новини

Абонамент за списание

Най-продавани

Приятели: