Книжарница за християнска литература Анджело Ронкали

Вход Регистрация

Описание

История на Църквата в епохата на Ренесанса и на Реформацията - XVI-XVII век (лекционен курс)

История на Църквата в епохата на Ренесанса и на Реформацията - XVI-XVII век (лекционен курс)

Данаил ИГНАТОВ

Раздел: История
ISBN: 978-954-9805-42-0
страници: 230
корица: Мека

14.90 лв.
Преди 2000 години Исус Христос предизвиква човечеството да промени радикално религиозното мислене с една вълнуваща истина: „Който вярва в Мен, има вечен живот."
 
Няколко века по-късно в Църквата, създадена от Христовите апостоли, се промъкват религиозни порядки, които внасят дух на идолопоклонство и обезценяват жертвата на Божия агнец. Пътят към безсмъртието и вечния живот се представя не толкова като акт на вяра, а по-скоро като висока стълба от постановления, плод на човешка правда. На своето време, през XVI и XVII век, Бог призовава будни и силни мъже като Мартин Лутер, Улрих Цвингли, Жан Калвин, Джон Нокс и плеяда други да напомнят на света Божия ред за постигане на спасение и вечен живот, като издигнат пет основни истини: Само чрез вяра; Само по Божия благодат; Само в Христос; Само според Божието слово, САМО НА БОГА СЛАВА.
 
Въпреки някои трудноразбираеми за нас епизоди, Реформацията е плод на сериозни богословски позиции и съвестен прочит на Евангелието, който е основа на протестантската идентичност и ключ за постоянното обновление на една жива Църква.

Новини

Абонамент за списание

Най-продавани

Приятели: